Wat is een .NET developer?

wat is een .net developer

Er zijn een hele hoop soort developers die je kunt inhuren voor jouw werkzaamheden.  Eén van deze soort developers is de .NET developer. Nu zal deze term je waarschijnlijk niet bekend in de oren klinken, je bent namelijk niet voor niets hier op de site terecht gekomen. Vandaag geven wij antwoord op de vraag: wat is een .NET developer. Na het lezen dan dit artikel weet je precies waar je aan moet denken bij het inschakelen van deze persoon.

De functie van een .NET developer

Goed, wat is een .NET developer nu precies? Om deze vraag te beantwoorden zullen we eerst moeten bekijken waar de term ‘NET’ voor staat. ASP.NET is een framework voor webapplicaties dat ontwikkeld is om dynamische webpagina’s en applicaties te bouwen. Het framework is op markt gebracht door het bekende merk Microsoft. Het is een populaire toevoeging onder ontwikkelaars. De mensen die zich bezighouden met dit framework worden ook wel een .NET ontwikkelaars genoemd. Er zijn een aantal taken die een .Net developer op zich zal nemen. Door de steeds veranderende scenario’s op het gebied van web- en informatietechnologie is het voor deze ontwikkelaars belangrijk om altijd weer bij te blijven bij de nieuwste ontwikkelingen binnen deze branche. Door de grote stijging van het internetgebruik in het afgelopen decennium is de vraag naar .NET-developer sterk gestegen binnen de community van web-ontwikkelaars.

Wat doet de .NET developer?

Net als softwareontwikkelaars die zich bezig houden met web technologie, moeten .NET-ontwikkelaars kennis hebben van een aantal programmeertalen om hun taken efficiënt te kunnen uitvoeren. Hieronder hebben we de belangrijkste take van een .NET developer op een rijtje gezet:

  • Analyseren en verzamelen van eisen voor het framework en het maken van een ontwerp voor de uiteindelijke software output.
  • Het ontwikkelen van de web-based software met behulp van computer programmeertalen zoals VB.net, C# en MSSQL.
  • Het uitvoeren van uitgebreide software testen en strenge kwaliteitscontroles volgens de QC richtlijnen om een foutloos en optimaal eindproduct voor de gebruiker te garanderen.
  • Het creëren en onderhouden van de op ASP.NET gebaseerde websites en hun webapplicaties volgens de initiële richtlijnen van de klant.
  • Aanpassen van bestaande webapplicaties op basis van de feedback van de eindgebruikers of klanten. In sommige gevallen worden er ook wijzigingen aangebracht om de compatibiliteit van de applicatie met de nieuwste besturingssystemen bij te werken.
  • Het testen van de applicaties en websites op verschillende webbrowsers om te zorgen voor een standaard gebruikerservaring voor de klanten op alle platforms.

Je ziet wel dat dit echt een aantal belangrijke taken zijn die de .NET developer op zich zal nemen. Dit is dan ook de reden dat het antwoord op de vraag: ‘wat is een .NET developer’ vrij uitgebreid is, het is een persoon die aanzienlijk veel taken op zich zal nemen in het team. Een goede .NET developer is onmisbaar, niet voor niets dat zij op dit moment zo populair zijn op de arbeidsmarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *